Följ

Forticlient SSL VPN

Forticlient SSL VPN

Ladda först hem senaste versionen av Forticlient programvaran.

OBS. Om ni har köpt Forticlient ZTNA via oss så har du fått en speciell länk att ladda ner den versionen av oss, då skall du EJ ladda ner Forticlient från forticlients hemsida.!!

För gratis versionen av Forticlient VPN only versionen så gå till Product Downloads | Fortinet Product Downloads | Support och klicka på "FortiClient VPN only"  välj sedan den version som passar ditt OS.
Installera sedan FortiClient på din dator genom att dubbelklicka på programmet du laddade ner och följa installationsguiden

Konfigurera SSL VPN klienten

För användarnamn så skall du vanligtvis använda ditt användarnamn och lösenord du har fått tilldelat till dig i välkomst mailet, se den för instruktioner.
SSL vpn tunneln skall peka mothttps://fw.crossnet.net:10443  vilket du även kan testa att logga in på i felsökningssyfte.
Glöm inte att ange att porten du skall ansluta mot är 10443
Klicka sedan på anslut så är du ansluten till VPN tunneln

Avancerad konfiguration av SSL VPN Klienten

För att få lite högra hastighet för VPN tunneln så kan du under Forticlients inställningar välja att aktivera DTLS tunnel vilket ger högre och bättre stabilitet av tunneln
ZTNA versionen har även funktioner av automatisk konfiguration, Säkerhetsanalys av datorn och inloggning av VPN före inloggning av datorn. Kontakta oss om du är intresserad av denna.
Var denna artikel till hjälp?
0 av 0 tyckte detta var till hjälp
Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

Kommentarer