Följ

Hur man lägger till en ny författare/användare till din Wordpress blogg

Du måste vara en administratör för wordpress sidan för att kunna lägga till en ny författare/Användare.

Skapa en ny Wordpress Användare

I menyn till vänster när du har loggat in på din wordpress, så skall du hitta menyn "Användare" och därunder så finns "Lägg till ny", klicka på den
mceclip0.png

Nu kan du skapa den nya användaren/Författaren, Dock så måste du först veta hur Rollerna fungerar.

Hur roller fungerar

Som standard erbjuder wordpress fem olika roller

  • Administratör
  • utgivare
  • bidragsgivare
  • Författare
  • abonnent

Administratören är den som har alla rättigheter på WordPress. Det rekommenderas starkt att du bara tilldelar denna roll till pålitliga personer. Med den här rollen kan en användare installera plugins, redigera temat, ta bort sidor / artiklar, media och alla andra användare, inklusive användare med samma roll.

Redaktör

Redigeraren roll kan du hantera inlägg och sidor i bloggen. Som redaktör kan du publicera ditt eget innehåll och även redigera annan medlem innehåll. Du kan ta bort inlägg och sidor och moderera kommentarer läggs till inlägg. En annan privilegium en redaktör har är möjligheten att visa sidor och tjänster som anges som "privat". Redaktörer kan också hantera kategorier, länkar och dokument som lämnats via webbplatsen.

Författare

Liksom Redaktörer, författare har också förmågan att skapa, ta bort och publicera inlägg - men det är bara begränsat till inlägg författarna själva skapar. Som författare har du kontroll över innehållet du gör och även ladda upp filer som bilder och andra medier i samband med inlägget som du publicerar. Till skillnad från Editor, behöver du inte förmånen att se och läsa inlägg och sidor markerats som privata.

bidragsgivare

Som medlem kan du skapa, ta bort och redigera dina egna inlägg, men kan inte publicera dem på webbplatsen. Innehåll som skapats av medarbetaren granskas av platsen Editor som sedan publicerar det på webbplatsen. Administratörer har också förmågan att publicera innehåll som skapats av de bidragande länderna.

Abonnent

Abonnenter bara har förmågan att läsa inlägg och sidor som skapats av andra medlemmar på webbplatsen. Även om abonnent roll är begränsad och kan ha liten skillnad från en oregistrerad besökaren kan Wordpress webbutvecklare använder denna roll när du skapar medlems endast sidor, där speciella innehåll endast kan ses av registrerade sajt medlemmar.

Fyll i alla fält korrekt, och ange den rätta rollen användaren skall ha och skapa sedan användaren genom att klicka på "Lägg till ny Användare" för att skapa den nya användaren
mceclip1.png

Du kan även lista och hantera alla användare, genom att klicka på "alla användare" under Användare fliken

 

Var denna artikel till hjälp?
0 av 0 tyckte detta var till hjälp
Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

Kommentarer