Följ

Flytta till Crossnet

För att flytta en domän till Crossnet är det lite olika tillvägagångssätt beroende på vilken toppdomän det gäller. Kontakta gärna kundtjänst så hjälper de er med detta. Nedan finner du information för respektive toppdomän och vad som gäller.

.SE

För att vi skall kunna flytta er domän till Crossnet så behöver vi det tillfälliga engångslösenord som ni kan hämta ut på denna länk. Observera att koden bara är giltlig i sju dagar. Skulle engångslösenord begäras under en helg kan giltighetstiden hinna löpa ut innan Crossnet hinner begära ompekning.

Engångslösenordet skickas till domänens obligatoriska e-postadress som inte är synlig vid en s k domännamnssökning hos IIS. Engångslösenordet skall sedan skickas till registry@crossnet.se. Vi ansvarar för att flytt till Crossnet initieras hos IIS.
Verifiering för att flytt ska kunna ske kommer även den att skickas till den obligatoriska e-postadressen. Om inget annat anges när engångslösenordet skickas kommer hela domänen att flyttas till Crossnet.
  
Saknas den e-postadress som är angiven på din domän eller om den inte fungerar så kan du ge Crossnet möjlighet att flytta domänen genom att temporärt ändra den obligatoriska e-postadressen för din domän. För att ändra detta fyller du i denna fullmakt.
 
Korrekt ifylld blankett skall faxas till NIC-SE 08-545 857 29
Läs mer om den obligatoriska e-postadressen på denna länk.

.COM/.NET/.EU

Beställning av flytt görs via www.crossnet.net. Efter att du gjort beställningen kommer ett mail med en blankett att skickas ut till den mailadress du angivit. Blanketten ska fyllas i och skickas till Crossnet.

En transfer kommer att ta ca 5 dagar att utföra.
Skulle din domän vara i status Registrar-Lock måste den låsas upp innan transfer kan ske.

.BIZ/.INFO/.ORG/.NAME

Beställning av flytt görs via www.crossnet.net. Efter att du gjort beställningen kommer ett mail med en blankett skickas ut till den mailadress du angivit. Du skall fylla i en kod som kalls Auth-Info Code, detta är en unik kod som används för att byta registrar.
Denna kod får du genom att kontakta din nuvarande registrar/ISP. Blanketten ska fyllas i och skickas till Crossnet.

En transfer kommer att ta ca 5 dagar att utföra.
Skulle din domän vara i status Registrar-Lock måste den låsas upp innan transfer kan ske.

.NU

För att flytta .nu kontaktar ni Crossnet kundtjänst som skickar en blankett till er. Blanketten fyller du i och skickar tillbaka till oss.

Var denna artikel till hjälp?
0 av 0 tyckte detta var till hjälp
Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

Kommentarer