On Demand

Denna guide är för er som använder vår flashserver, för streaming av sparade klipp.

Länkar för mediaspelare

iPhone, Android 4.1 -> , Quicktime och JW-Player 5 (HLS)
http://cdn-flash.crossnet.net:1935/[kundnamn]/mp4:test.mp4/playlist.m3u8

Android (t ex Samsung och HTC), samt spelare som VLC (RTSP)
rtsp://cdn-flash.crossnet.net/[kundnamn]/mp4:test.mp4

Flashspelare, t ex JW-Player (Flash)
rtmp://cdn-flash.crossnet.net/[kundnamn]/mp4:test.mp4

Exempel på HTML5 spelare (HLS), JW Player ->

För att för att kunna publicera en och samma spelare och länk som fungerar till i stort sett alla enheter (även android, 4.1 och framåt!),rekommenderar vi JW Player 6 (FREE).

För att HLS Adaptive Bitrate (Där du sänder flera kvalitéer och enheten själv plockar bästa möjliga kvalitet) ska fungera rekomenderar vi JW Player 5 PREMIUM eller nyare. Kontakta oss för frågor kring detta och hjälp med smil-fil, (vi kan även erbjuda omkodning på streamingservern)!

Exempelkod:
JW Player webbsite: http://www.jwplayer.com/pricing/
<html>
<head>
<script src="http://jwpsrv.com/library/mittJSScriptsID.js"></script>
</head>
<body>
<div id='playerXHJuHCOBcKBd'></div>
<script type='text/javascript'>

jwplayer('playerXHJuHCOBcKBd').setup({
  playlist: [{
    image: "https://www.longtailvideo.com/content/images/jw-player/lWMJeVvV-876.jpg",
    sources: [{
                file: 'http://cdn-flash.crossnet.net:1935/[kundnamn]live/live1/playlist.m3u8'
    },{
              file: 'rtmp://cdn-flash.crossnet.net/[ kundnamn]live/live1'
    }]
  }],

width: '800',
    height: '450',
    aspectratio: '16:9',
    fallback: 'true',
  androidhls: 'true',
         primary: "flash"

});
</script>
</body>
</html>

Crossnet rekommenderar att en separat rtsp-länk visas under spelaren, för att täcka in äldre Android och de Android-enheter som inte riktigt har stödet för HLS fullt ut ännu.

För HLS Adaptive bitrade använd denna m3u8-länk: 'http://cdn-flash.crossnet.net:1935/[kundnamn]/smil:live.smil/playlist.m3u8' , kontakta oss för hjälp med smil-fil

Exempel på flashspelare: JW Player

Laddas hem på http://www.longtailvideo.com/support/jw-player-setup-wizard

File: rtmp://cdn-flash.crossnet.net/[kundnamn]/[eventuell undermapp]/test.flv

Strömma andra typer av filer

Servern klarar även av att strömma filer av typen MP4.

• .MP4 - file: test.mp4

Exempel på hur man gör för att spela upp filer med MP4-innehåll men av andra filtyper.

• .MOV- file: mp4:test.mov
  • .AVI      file: mp4:test.avi
  • .F4V      file: mp4:test.f4v

Brandvägg

På vissa företag finns en blockering i brandväggen för inkommande rtmp (port: 1935). Om man behöver gå förbi brandväggen för att nå fram till klienterna kan man istället använde rtmpt (som tunnlar rtmp över http-protokollet).

• rtmpt://cdn-flash.crossnet.net/[kundnamn]
  • rtmp://cdn-flash.crossnet.net:80/[kundnamn] (ger samma resultat)

Ladda upp filer via FTP

• server: ftp1.crossnet.net
  • Användarnamn: [kundnamn]
  • Lösenord: [lösenord]

Konvertera filmer

För att konvertera era filmer till rätt format (om de inte går att köra med "mp4:") kan ni t ex använda handbrake(http://handbrake.fr)