Lägga till konto i Outlook 2007

1. Installera Outlook om du inte redan har gjort det. (Läs hur du går tillväga under avsnittet "Ladda hem och installera Outlook".).
    2. När Outlook är installerat skall konfigureringen starta. Om den inte gör det, öppna Kontrollpanelen i din dator och klicka på "E-post-alternativ".
    3. Klicka på ”Visa Profiler” för att skapa en ny profil, alternativt klickar du på ”E-post-konton…” för att redigera din befintliga mailprofil.

1. Lägg sedan till en ny profil.

2. Fyll i ditt namn, inloggningsnamn och lösenord i Guiden ”Lägg till nytt e-post Konto”.

3. Ni får nu upp en säkerhetsfråga om autokonfigurering. Svara ja på den.

4. Skriv sedan in ditt inloggningsnamn och lösenord på inloggningsrutan och klicka på OK.
    5. Du har nu konfigurerat Outlook 2007 för ProMail. Klicka på "Slutför".

1. Nu kommer det upp en ruta som frågar om Outlook kan autokonfigureras enligt inställningar på autodiscover.crossnet.net.
    Kryssa i Rutan ”Fråga inte igen” och välj tillåt.

Vad innebär Autodiscover-funktionen för Outlook 2007?
1.    Outlook kan utifrån din e-postadress automatiskt hitta konfigurationen för Outlook. Alltså ingen mer konfiguration av Outlook.
2.    Via Outlook 2007 Autodiscover så kan den hitta och hämta hem rätt addressbok till din Outlook.
3.    Autodiscover ger även länken till Exchange Webservices som gör att du bland annat kan hantera Frånvarohaneraren.