Manuellt godkännande av bokning

Konfigurera ett ombudskonto

För att manuellt godkänna en mötesförfrågan behöver ett ombudskonto vara kopplat till resurs-mailboxen.

Microsoft Outlook
För att använda Outlook behöver du skapa en profil för Resurs-mailboxen och sedan öppna den. Sedan klickar du på "Verktyg" - "Alternativ" och klickar på fliken "Ombud", som visas nedan.

Mötesförfrågan med manuellt godkännande

När du har lagt till ombud för användaren kan du konfigurera din resurs-mailbox så att den kan användas med manuellt godkännande.

1. Börja med att ställa in "Alla" vid "Dessa användare kan ansöka om manuellt godkännande om resursen är tillgänglig".
  2. Välj alternativet "Användare och grupper" vid "Dessa användare kan schemalägga automatiskt om resursen är tillgänglig". Nu kommer alla nya förfrågningar behöva godkännas manuellt.

För att testa manuellt godkännande kommer användaren Anderson Patricio att skicka en mötesförfrågan till resurs-mailboxen. Då kommer ett preliminärt meddelande som informerar honom om att förfrågan väntar på godkännande.

Den brevlåda som definierades som Resursombud i resursmailboxen kommer att få förfrågan om godkännande . Ett antal åtgärder är möjliga, såsom "Acceptera", "Preliminärt" och föreslå ny tid.

För att godkänna förfrågan, klicka på "Acceptera". I meddelanderutan som visas väljer du "Skicka svaret nu" och klickar på OK.

Genom att använda manuellt godkännande kan du skapa restriktiva mötesrum och resurser. Vi kan ställa in så att alla användare ska godkännas manuellt och att vissa användare eller grupper ska godkännas automatiskt. Detta kan vara användbart när du har ett viktigt mötesrum/utrustning där ett antal användare måste vara auktoriserade och en annan del av användarna inte behöver detta manuella godkännande.
Till exempel i exemplet nedan har alla användare som tillhör gruppen zz_Group1 automatiskt kunnat boka resurs-mailboxen medan alla andra användare kommer att behöva vänta på godkännande.

Konfigurera Resurs-mailboxen så att den inte nekar förfrågningar från särskilda användare
Under vissa omständigheter vill man kanske inte att en användare ska kunna neka en inbjudan till ett möte. Detta justerar du under "Resource Scheduling Permissions".
Under "Alternativ" definierar du vilka användare som automatiskt ska accepteras en inbjudan om den är tillgänglig. Om den inte finns tillgänglig behövs ett manuellt godkännande.

Mer information kring avancerade användare hittar du på http://www.msexchange.org/articles_tutorials/exchange-server-2007/management-administration/managing-resource-mailboxes-exchange-server-2007-part1.html