Promail Bas/Crossmail.se i Android (IMAP)

1. Gå till startskärmen och sedan till "Program" > "Inställningar" > "Konton och synkronisering" > "Lägg till konto" > "Manuell inställning".
  2. I menyn "Protokoll" väljer du IMAP.
  3. I rutorna "E-postadress" och "Användarnamn", anger du din fullständiga e-postadress (t.ex. calle@crossmail.se). Ditt användarnamn är detsamma som din e-postadress.
  4. Ange ditt lösenord i textrutan "Lösenord".
  5. I rutan IMAP-server anger du IMAP-serverns namn; promail.crossnet.net
  6. Under "Säkerhetstyp" väljer du "SSL" och i rutan "Serverport", anger du 993. E-postprogrammet kontrollerar dina IMAP-inställningar.
  7. Under "Utgående serverinställningar" bör alternativet "Inloggning krävs" vara valt och rutorna "Användarnamn" och "Lösenord" vara ifyllda.
  8. I rutan SMTP-server anger du SMTP-servernamnet; promail.crossnet.net
  9. Under "Säkerhetstyp" väljer du "TLS" och i rutan "Serverport", anger du 587.
  10. I rutan "Kontonamn", anger du ett namn för kontot (t.ex. jobbmailen eller privatmail). I rutan "Ditt namn" anger du det namn du vill visa när du skickar e-post till andra (t.ex. Calle Svensson). Välj sedan "Avsluta inställning".

Använd SSL: JA  (Port 993)