Installera webbapplikation på IIS-webbplats

1. I detta exempel så kommer jag att installera Wordpress, men ni kan självklart välja vilken webbapplikation ni vill.
    2. Först, gå igenom guiden för Hantera IIS-webbplats.
    3. Om du redan har installerat ”Web Deploy tool” så kan du gå till punkt 13 direkt.
    4. Ladda ner Web Deploy Tool från www.iis.net/download/webdeploy genom att klicka på "Install"-knappen på höger sida på webbplatsen.

TIPS: Titta gärna på videon på webbsidan för information.

5. Kontrollera att din dator klarar systemkraven och klicka sedan på den stora gröna installationsknappen som finns på webbsidan.

1. Klicka på "Spara fil"

1. Spara filen någonstans där du vet var den är

1. Gå till mappen där du sparade filen och dubbelklicka på den för att starta programmet

1. Svara ja på frågan om du vill köra programmet
    2. Klicka på "Install" för att installera programmet

1. Klicka på "I Accept" för att acceptera installationen

1. Klicka på "Finish" för att avsluta installationen

1. Ladda ner senaste zip-filen för Wordpress från http://sv.wordpress.org/

1. Anslut till din webbplats enligt guiden Hantera IIS-webbplats
    2. Klicka på "Import Application…" under "Deploy" på höger sida

1. Ange namnet på zip-filen som du hämtat

1. Klicka på "Next" för att installera hela paketet

1. VIKTIGT! Ange din webbplats namn för att ange vart den skall installeras

1. Om du vill ta bort allt befintligt innehåll på webbsidan svarar du ja, annars markerar du nej och går bara vidare

1. Klicka på "Finish" för att avsluta installationen

1. Nu är Wordpress installerat i mappen Wordpress på er webbsida. Du kan nu konfigurera Wordpress genom att surfa till er webbplats/wordpress (t.ex. www.minwebbplats.se/wordpress)

1. För att konfigurera Wordpress, följ guiden som finns här:
    http://learn.iis.net/page.aspx/280/install-wordpress-on-iis/
  2. Om ni installerade någon annan applikation, se respektive applikationstillverkares sida för hur konfigurationen går till