Följ

Registrera domännamn

När du vill registrera ett domännamn är du välkommen att kontakta Crossnet via e-post till kundtjanst@crossnet.se eller ringa in till 08 50 30 45 45.

Crossnet är ackrediterad registrar för SE-domäner och med hjälp av våra samarbetspartners kan vi erbjuda kunder namnregistrering under merparten av alla existerande toppdomäner. 

Vid innehav av domän är det av vikt att vara införstådd att det krävs att ägaruppgifterna är korrekta och hålls uppdaterade. De uppgifter ni tillhandahåller Crossnet kommer vi att skicka vidare till de organisationer som ansvarar för respektive toppdomän. För samtliga .se-domäner är Internetstiftelsen ansvarig organisation. 

Om ni är ny kund eller inte har domäner registrerade hos oss sedan tidigare kommer ni behöva ange följande uppgifter innan vi kan registrera en domän åt er:

 

  • Namn
  • E-postadress
  • Telefonnummer
  • Postadress
  • Postnummer
  • Postort
  • Organisationsnummer/Personnummer
  • Företagsnamn

 

Om domänen ska ägas av ett företag är det dess organisationsnummer som ska anges. Även postadressen ska då vara till företaget. Det behövs fortfarande en kontaktperson som namn, e-post och telefonnummer anges till. Förslagsvis till en firmatecknare.

Om domänen ska ägas av dig som privatperson så är det ditt fullständiga personnummer som ska uppges tillsammans med din postadress.

 

Så fort någon av angivna uppgifter inte är aktuella så ska ni kontakta oss så vi kan utföra en uppdatering. 

För nyregistrering av en SE-domän förbinder ni er till de registrerings villkor som anges av Internetstiftelsen. https://internetstiftelsen.se/domaner/registrera-ett-domannamn/villkor-och-regler-for-se-och-nu-domaner/ 

 

Vi säljer domäner på årsbasis med automatisk förlängning. Vill ni avsluta domänen så kontaktar ni oss via kundtjanst@crossnet.se minst 90 dagar innan starten på nästa fakturaperiod.

Var denna artikel till hjälp?
0 av 0 tyckte detta var till hjälp
Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

Kommentarer